ssl certificaat
admin No Comments

SSL is de afkorting voor Secure Socket Layer. SSL en de opvolger TLS (Transport Layer Security) zijn protocollen voor het creëren van een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Deze verbinding verzekert dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor buitenstaanders en niet uitgelezen kunnen worden. Immers zijn persoonsgegevens, of erger nog creditcard gegevens, erg waardevol voor criminelen. Websites die over een beveiligde SSL verbinding beschikken zijn herkenbaar aan het (groene) gesloten slotje en de https:// in de adresbalk.

Er zijn diverse redenen om uw website te voorzien van een SSL certificaat:

  • Met SSL wordt het internetverkeer tussen uw site en uw bezoekers afgeschermd en beveiligd.
  • Google geeft websites voorzien van een SSL certificaat de voorkeur, bijvoorbeeld in zoekresultaten en in de Chrome browser (websites zonder certificaat worden als onveilig weergegeven).
  • De Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht je om de persoonsgegevens van je bezoekers te beveiligen.
  • SSL biedt zichtbare beveiliging in de browser, waardoor je website vertrouwen uitstraalt.
  • Bezoekers krijgen geen browser-waarschuwingen meer vanwege een onveilige verbinding of certificaat.
  • Voor webshops kan een SSL-certificaat leiden tot meer transacties, vanwege de betrouwbare uitstraling.

Zoals u leest zijn niet alleen commerciële argumenten belangrijk, ook de wetgeving speelt mee. In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het CBP ziet er daarom op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot € 4500,-. Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf ook nog het risico aansprakelijk gesteld te worden voor de schade. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

Met alle onze webhosting pakketten krijgt u gratis onbeperkt SSL certificaten. Voor een overzicht van onze webhosting pakketen met bijbehorende prijzen verwijzen wij u graag naar onze productpagina: https://pram-it.nl/webhosting

Bij afname van een SSL certificaat is de installatie van het certificaat in uw webhostingpakket bij Pram IT Solutions gratis. Daarnaast moet ook uw website aangepast worden om alle content via https:// in te laden. Afhankelijk van uw website is dat slechts enkele minuten werk, neem hiervoor contact op met uw websitebeheerder.